Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πρωτάθλημα Global RallyCross: Charlotte Motor Speedway

Για το Global Rallycross Championship σας είχαμε μιλήσει ένα περίπου μήνα πριν, σε ένα ποστ που αφορούσε την ομάδα της Subaru PUMA RallyCross και τους οδηγούς της. Σήμερα, με τον πρώτο αγώνα του ημερολογίου να αποτελεί πλέον παρελθόν, σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με αποσπάσματα του αγώνα από την πίστα Charlotte Motor Speedway. Τις πρώτες δύο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν οι δύο οδηγοί της Ford Racing. Ο λόγος για τον γνωστό και μη εξαιρετέο Marcus Gronholm (Olsbergs MSE Team) και τον Tanner Foust (3 φορές νικητή στα X Games), οι οποίο πέτυχαν το 1-2 και χάρισαν στην Ford την τρίτη κατά σειρά νίκη (1η και δεύτερη θέση) στην ιστορία του πρωταθλήματος (3ος τερμάτισε ο Stephan Verdier με το Hyundai Veloster Turbo της Motorcity XD).


Σας υπενθυμίζουμε πως το πρωτάθλημα Global Rallycross συνδυάζει με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τους αγώνες πίστας, τους εκτός δρόμου αγώνες και τα ράλι - κάτι που μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε από το παρακάτω βίντεο με τα τεχνητά άλματα, τις φουρκέτες και τις γρήγορες καμπές. 


Οφείλουμε να ομολογήσουμε επίσης, πως η εικόνα του Marcus Gronholm πίσω από το τιμόνι του Fiesta αλλά και μπροστά στις κάμερες (με τη χαρακτηριστική του φωνή) μας χαροποίησε ιδιαίτερα, μιας και ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του ΠΠΡ εκτός από χαρισματικός οδηγός (ποιός ξεχνά τις πτήσεις του με το Peugeot 206 WRC στις ειδικές διαδρομές του ΠΠΡ;) είναι και πολύ συμπαθής άνθρωπος.


Ο επόμενος αγώνας του Global RallyCross Championship θα λάβει χώρα στο Texas Motor Speedway στις 9 Ιουνίου.





Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου